Как да намерите подходящото филмово съдържание за деца

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Родителите винаги търсят някои вълнуващи забавления и образователни дейности за своите деца. Планирането да излезете и да гледате филм в киносалона със сигурност е вълнуващо занимание за децата. Въпреки това родителите, както винаги, остават загрижени за съдържанието на филмите, дали то е подходящо за техните малки.

MPAA (Motion Picture Association of America) предоставя рейтингите на филмите, което е полезно за познаване на цялостната перспектива за конкретен филм. Въпреки това, тези оценки са полезни при вземането на преценка за цялостната уместност на филма, но те не предоставят подробности за съдържанието, както и основната тема на филма.

Филм, оценен с “PG”, може да има някаква ситуация или сцена, които родителите може да намерят за неподходящи за тяхното дете. Поради тази причина родителите винаги търсят нови начини или източници, за да разберат съдържанието на филма.

Ние изброяваме няколко от ресурсите, които могат да помогнат на родителите да научат повече за съдържанието на филма.

Ревюта на филмите:

Повечето от популярните вестници имат раздел за преглед на филми в своите вестници. Много от филмовите критици дават своите възгледи за филмите в периодични издания, както и в няколко блога. В рецензиите филмовите критици обикновено пишат за филма с неговия кратък синопсис, като същевременно дават задълбочен анализ на достойнствата на филма според собствените му възгледи.

Тези статии от критик обикновено са придружени от рейтинг на филма, което ще помогне на четенето да реши дали си струва да се гледа. Този преглед със сигурност ще помогне на родителите да анализират дали съдържанието на филмите е подходящо за тяхното дете.

Гледане на филмови клипове

Много от интернет сайтовете имат възможността, в която предлагат преглед на филми за много от новите и актуални филми. Тези клипове от филми могат да бъдат от помощ на родителите да разберат дали филмът наистина е добър за гледане на децата им. Понякога трейлъри на филми, показвани онлайн или може би преди началото на други снимки в кината, могат да бъдат от помощ на родителите при вземането на решение.

Търсене в интернет филмови блогове/сайтове

Един от най-добрите ресурси за родителите, които може да искат да научат за съдържанието на филм. Малко уебсайтове в интернет изброяват съдържание на филми, които смятат, че не са подходящи за деца. Чрез проучване на сайта родителите ще намерят много информация за този филм. Много сайтове също представят синопсис на филма, както и филмово съдържание, теми или всякакви съмнителни сцени в този филм.

Както обсъдихме по-горе, тъй като децата са деца, родителите трябва да излязат и да проучат отговорно и да съветват децата си за филмите, които трябва да гледат, тъй като това може значително да повлияе на изграждането на личността им в бъдеще.

RELATED NEWS