Как да следите филми

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

За много хора днес е по-лесно да следят филмите от всякога. Може да бъдете привлечени да изтегляте филми на вашия смарт телефон или компютър, което прави необходимостта от организиране на DVD дискове остаряла. В същото време все още има хора, които предпочитат да имат DVD-та повече от цифрови файлове. За тези, които все още искат да имат своите филми в ръцете си, има начини да следят филми и колекции от филми. Като отделите време да организирате системата си сега, ще можете да запазите ценната си колекция в безопасност и здрава. Кой знае? След време тези DVD-та може да струват много пари.

Направете инвентаризация

Когато става въпрос за вашата колекция от филми, единственият начин да следите филмите е да сте сигурни, че знаете какво притежавате. Това е най-отнемащата време стъпка от организацията, но и най-важната. Като отделите няколко дни, за да въведете всичките си филми в система за организатори на филми, ще можете да видите какво трябва да се направи и как може да се наложи да подходите към вашата организация. За някои с колекция от цифрови и физически филми, използването на софтуерна система за организатор на филми може да има смисъл. За други използването на серия от филмови организатори може да има смисъл. Но няма да знаете от какво имате нужда, докато не разберете какво притежавате.

Създайте филмово пространство

Вие също ще искате да намерите начин да създадете филмово пространство, което да ви помогне да следите филмите. Имайки предвид вашата колекция, можете да създадете два различни вида пространство:

  • Физическо пространство – Наличието на рафтове и филмови шкафове е най-разпространеният начин за организиране на вашата колекция от филми. Това ще ви позволи да подредите филмите си на ръка, като същевременно ще можете да видите къде са вашите филми, когато искате да гледате нещо.
  • Виртуално пространство – може да искате да използвате софтуерен пакет за организиране на вашите филми, ако имате хиляди. Това ще ви позволи да съхранявате филмите си в хранилище, докато просто изброявате заглавията, които имате в паметта на вашия компютър.

Наличието на едно или повече места за вашите филми ще ви позволи да създадете определени системи за организация – и това ще ви позволи да имате дългосрочен успех във вашата система.

Намерете начини за поддържане на реда

Когато имате своите филмови пространства, ще можете лесно да следите филмите. Всичко, което трябва да направите сега, е да поддържате системата си, независимо какво сте избрали да правите. Можете да направите това, като се уверите, че актуализирате системата си редовно и че връщате нещата там, където са били първоначално. Просто навлизането в тези навици ще гарантира, че няма да имате проблеми с организацията отново. И с времето ще откриете, че тези навици могат да се разпространят и в други части на дома ви.

Когато трябва да следите филми, имате няколко различни опции. Независимо дали решите да използвате рафтове или софтуерна система (или и двете), трябва да започнете сега.

Макс Смирнов, знам как да  следя филмите  с лекота.

RELATED NEWS